van 6 t/m 14 januari in Schouwburg Ogterop

Deel dit artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dolfje Weerwolfje (6+)
In de kerstvakantie op vrijdag 6 januari om 19.00 uur is de splinternieuwe musical ‘Dolfje Weerwolfje’ in Ogterop te zien voor iedereen vanaf 6 jaar. Natuurlijk gebaseerd op de waanzinnig succesvolle kinderboeken-reeks van Paul van Loon. Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Hoewel… gewoon! Op de nacht voor zijn zevende verjaardag veranderen zijn handen in kleine klauwen, groeien op zijn hoofd twee punt-oren en krijgt hij een witte staart. Dolfje is een weerwolf! Hoe zullen Timmie en zijn ouders reageren? En wie is toch die vreemde man die om de haverklap overal opduikt?

Het Nieuwjaarsconcert
Voor veel mensen is het nieuwe jaar pas echt begonnen als ze bij het Nieuwjaarsconcert in Ogterop zijn geweest. Beroemde opera-aria’s en Weense klassiekers zijn traditiegetrouw de beste ingrediënten voor dat speciale nieuwjaarsgevoel. Dit jaar komt het Noord Nederlands Orkest op zondag 8 januari om 11.30 uur. Voorafgaand aan het concert spreekt burgemeester Richard Korteland zijn nieuwjaarswens uit. Na afloop trakteert Ogterop op een glaasje bubbels en kunnen bezoekers in de foyer van Ogterop genieten van leerlingen van Scala Centrum voor de Kunsten.

Potters Beesten
De legendarische voorstelling ‘Potters Beesten’ is na 25 jaar terug in de theaters. En op woensdag 11 januari in Ogterop. Geen middel wordt geschuwd om de verbeelding op gang te brengen: poppen, verkleedpartijen, tekenfilm-acteren, kartonnen decors, namaaksneeuw en mooie muziek. Hoe zacht en kwetsbaar de boekjes van Beatrix Potter ook zijn, de vier spelers gaan op het toneel keihard de concurrentie met elkaar aan om de verhalen van Potter tot leven te wekken. De speelgoedvoorstelling is terug!

Een remake met de oorspronkelijke spelers: Rieks Swarte, Ferdi Janssen, Servaes Nelissen en Hans Thissen. Met gratis inleiding door Rieks Swarte om 19.15 uur.

Jan Beuving
Op donderdag 12 januari is Jan Beuving te gast in Ogterop. Jan is een bètaman in de alfajungle van het theater. Gewapend met een ruitjesoverhemd en een stapel nieuwe liedjes en conferences neemt hij zijn bezoekers mee in zijn onnavolgbare logica. Met taal waar niemand op rekent en gereken waar niemand naar taalt, raakt hij met de mooiste verhalen. Zijn debuutprogramma ‘Reken maar nergens op’ (met Daan van Eijk) was een grote hit in Meppel, Jan en Daan moesten maar liefst twee maal terugkomen! Jan Beuving won de Annie M.G. Schmidtprijs 2012 met het nummer ‘Vinkeveen’, uitgevoerd door Angela Groothuizen en Nico Brandsen.

Peter Blok en Ariane Schluter
De topacteurs Ariane Schluter en Peter Blok zijn vrijdag 13 januari te zien in ‘La Musica 2’, een intens liefdesduet met live muziek van het Rosa Ensemble.
Een man en een vrouw ontmoeten elkaar in een hotel. Eerder die dag hebben ze de echtscheidingspapieren ondertekend. Ze halen herinneringen op aan hun relatie, die zowel groots als explosief was, in een gesprek dat tot de volgende dag duurt. ‘La Musica 2’ van Marguerite Duras is een zinderend duet over allesomvattende, vernietigende liefde, gespeeld door de gelauwerde acteurs Ariane Schluter en Peter Blok.

Roué Verveer
Roué Verveer is één van de meeste authentieke cabaretiers van dit moment en een graag geziene gast bij vele tv-programma’s. Op zaterdag 14 januari komt hij naar Ogterop met alweer zijn zevende voorstelling ‘Op het laatste moment’. Roué Verveer staat bekend om zijn driftige, enthousiaste speelstijl, charisma en talent om te improviseren. Hij put graag uit de liefde, Surinaamse cultuur en de contrasten met Nederland, wat bakken vol hilarisch materiaal oplevert!

Ook te zien in Ogterop:
Groots en meeslepend wil ik leven van Steef de Jong op wo 18 jan, Eric Vaarzon Morel en Thomas Beijer op do 19 jan, André Kuipers op vr 20 jan, André Kuipers op vr 20 jan, Joris Linssen & Caramba op za 21 jan, De vader, de zoon en het heilige feest op wo 25 jan, De vader met Hans Croiset en Johanna ter Steege op do 26 jan, Dorine Wiersma op vr 27 jan, Kommil Foo op za 28 jan en de Gouden Dansers van Ogterop op zo 29 jan.

Kaarten:
Kaarten zijn te verkrijgen via www.schouwburgogterop.nl of bij de kassa van Ogterop. De kassa is geopend van maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 15.00 uur en is telefonisch bereikbaar via (0522) 25 42 42.

Tagged under:

© 0522.NL – .FM – .TV – .NU (2015)