Nieuwe invulling voormalig schoolterrein Drenthe College

Deel dit artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Het college van B&W van Meppel stemt in met het definitieve stedenbouwkundig plan voor de Werkhorst 30, het voormalig terrein van het Drenthe College. Het plan van ontwikkelaar Junco B.V. bevat de nieuwbouw van 21 koopwoningen: vrijstaande, 2-onder-1 kapwoningen en rijwoningen. Met het plan zal het voormalige schoolterrein nog meer deel uitmaken van de karakteristiek van de historische uitvalsweg de Werkhorst.

Wethouder Roelof Pieter Koning: “We vinden het belangrijk dat op deze bijzondere locatie iets moois wordt toegevoegd, wat aansluit bij de kwaliteiten van de Werkhorst. Er is door partijen hard gewerkt om tot dit plan te komen. Ik verwacht dat deze woningen door hun unieke locatie én de beoogde kwaliteit zeer aantrekkelijk zullen zijn en een toevoeging aan ons woningaanbod.”

Aan het begin

Instemming met het definitieve stedenbouwkundige plan door het college is in principe het begin van het proces. De procedure van het bestemmingsplan moet nog worden doorlopen. Het college heeft ingestemd met het voorontwerp bestemmingsplan en ontwerp beeldkwaliteitplan. Inwoners kunnen binnenkort reageren op de plannen. De gemeenteraad stelt het bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan uiteindelijk vast. Gaandeweg ontwikkelt Junco B.V. het plan verder tot een bouwplan. Ontwikkelaar Junco B.V. zal op korte termijn een inloopavond organiseren.

Het plan

Qua beeld sluit het plan aan bij de Werkhorst: ruime percelen van voornamelijk vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen. Elk woningtype heeft zijn eigen uitstraling. De vier vrijstaande woningen langs de Werkhorst hebben brede kavels, ruime voortuinen en een statige individuele uitstraling. De woningen in het binnengebied bestaan uit tien twee-onder-een-kapwoningen en zeven rijwoningen in dezelfde architectonische stijl als de woningen aan de Werkhorst. Centraal in het plan komt een groen parkje.

Overeenkomst

Junco B.V. heeft met de gemeente een overeenkomst gesloten over de kosten en overdracht van grond. De gemeente zal het toekomstig openbaar gebied – de wegen, voetpaden, het groen – weer overnemen van de ontwikkelaar.

© 0522.NL – .FM – .TV – .NU (2015)