Marktonderzoek gebruik Stadsbus Meppel van start

Deel dit artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Deze week starten studenten van het Ondernemerspunt Meppel een marktonderzoek over het gebruik van de Stadsbus Meppel. Het onderzoek richt zich op de doelgroep die in het bezit is van een Wmo-vervoerspas. Een kleine 300 personen in Meppel zal worden benaderd voor een gesprek. Dat gesprek kan thuis plaatsvinden of telefonisch. Studenten zullen dan diverse vragen stellen over de Stadsbus Meppel. Ook reizen studenten met de Stadsbus mee en interviewen ze gebruikers. De studenten hebben een legitimatiebewijs bij zich.

Wethouder Roelof Pieter Koning: “We willen graag weten of mensen wel of niet met de Stadsbus gaan en wat ze van het aanbod vinden. De Stadsbus Meppel rijdt sinds december 2015 in de verschillende wijken van Meppel en heeft als doel een aanbod te leveren zodat iedereen zich in Meppel kan verplaatsen. De afgelopen weken gingen er wekelijks bijna 400 mensen met de Stadsbus. Het is een prima voorziening voor algemeen gebruik.”

Alle geïnterviewde mensen krijgen als dank voor de medewerking aan het onderzoek een gratis rit met de Stadsbus Meppel aangeboden. Dan kunnen ze zelf de bus en de gemakken zien en ervaren van deze vervoersvorm. Het onderzoek en de gebruikscijfers vormen de basis van een evaluatie van de Stadsbus Meppel.

Dit voorjaar wordt de evaluatie opgesteld en besproken in het Reizigersplatform en zal daarna door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. Voor de zomervakantie zal de gemeenteraad zich hierover uitspreken. Dan wordt ook duidelijk of de pilot van de Stadsbus Meppel in 2018 een vervolg krijgt. In 2018 wordt er voor het personenvervoer een nieuwe aanbesteding afgerond.

Stadsbus Meppel is regulier stads- én doelgroepenvervoer

Sinds 14 december 2015 rijdt de Stadsbus door Meppel. Een samenwerkingsinitiatief van gemeente Meppel, Connexxion, Reestmond, Leer Werk Centrum en Welzijn Mensenwerk. De stadsbus biedt voordelig en gebruiksvriendelijk gecombineerd stadsvervoer voor iedereen, inclusief Wmo-pashouders en leerlingen. Het is een pilot voor twee jaar, met de bedoeling dat Wmo-pashouders hiervan zoveel mogelijk gebruik maken.

Meer informatie

Meer informatie zoals routekaart en dienstregeling van de Stadsbus Meppel is te vinden op www.stadsbusmeppel.nl of via (088) 3394780.

Tagged under:

© 0522.NL – .FM – .TV – .NU (2015)