Kinderen obsSprinkels beklimmen Kilimanjaro

Deel dit artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Richard Henderiks, vader van Sophie, kleuter bij obsSprinkels, beklimt 1 februari de Kilimanjaro. Zijn goede doel in dat kader is War Child en de Meppeler is daarvoor al enige tijd actief sponsors aan het werven. Ook Sprinkels werkt daar aan mee.

Alle leerlingen van de groepen 5 t/m 8 werden deze week dan ook door getrakteerd op het verhaal van zijn plan. Bergbeklimmer Henderiks toonde een groot aantal noodzakelijke spullen mee te nemen op zijn tocht, hetgeen door de kinderen met veel interesse werd bekeken.

Ingespannen werd het verhaal opgeslurpt en Richard werd dan ook bestookt met heel veel vragen over deze onderneming. Natuurlijk was de focus ook op het ideële doel War Child. Alle sponsoringsopbrengsten komen namelijk ten goede aan War Child. In deze verwarrende tijden is de actualiteit van oorlogsvluchtelingen en kindsoldaten vaak onderdeel van gesprek in de klassen van de openbare basisschool.

“Door juist deze thema’s aan een onderneming als die van Richard te hangen, biedt dit een prima mogelijkheid de gevolgen van de wereldproblematiek op een andere manier te belichten”, beklemtoont directeur Wout van der Wolde het belang de komst van Richard  Henderiks op school.

Dus kon obsSprinkels in sponsoring niet achterblijven. Alle leerlingen gingen na het spannende en betrokken verhaal in winterkleding op de foto op de “echte” Kilimanjaro. Weliswaar voor een green screen, dus in een digitaal decor, maar dat maakte de pret er minder op en het leverde een fraai “levensecht” resultaat op. De foto’s kunnen door de ouders vrijblijvend worden gekocht voor een flexibel bedrag. “We hopen dan ook Richard met een flinke opbrengst te kunnen ondersteunen, zodat de leerlingen een steentje bijdragen aan de doelen van War Child”, aldus Wout van der Wolde van obs Sprinkels.

Tagged under:

© 0522.NL – .FM – .TV – .NU (2015)