G-Run primeur voor Meppel City Run

Deel dit artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

De Meppel City Run voegt dit jaar een nieuw onderdeel toe aan het evenement op zondag 11 september: een G-Run. Op die manier is de Meppel City Run niet alleen toegankelijk voor jong en oud, maar ook voor mensen met een beperking.

De G-run is voor iedereen die door een beperking niet in staat is om de reguliere afstand van 4 of 8 mijl te lopen. Ze kunnen zich vanaf dinsdag 5 juli 2016 inschrijven voor de speciale G-Run van 1 kilometer. Lopers mogen alléén lopen of met een begeleider. Hulpmiddelen als een rolstoel of rollator kunnen gewoon worden gebruikt.

Parcours
Voor de Meppel City G-Run is een mooi parcours van 1 km uitgestippeld door de binnenstad. Op zondag 11 september vinden de start (12.30 uur) en finish plaats aan de Kromme Elleboog. Supporters kunnen hun lopers op die manier twee keer aanmoedigen.

Extra onderdeel
Wiebo Walstra: “Al een aantal jaren speelt de gedachte aan een G-Run door ons hoofd. Dit jaar hebben wij besloten dit onderdeel definitief toe te voegen. Op die manier bieden we al onze doelgroepen een mooi wedstrijdonderdeel.

“Voor kinderen hebben we een sponsorloop van 1 en 2 km, voor volwassenen is er de 4 en 8 mijl (individueel/business) en voor mensen met een beperking hebben we nu een G-Run. We hopen dan ook dat wij heel veel blije lopers met hun begeleiders en supporters op zondag 11 september mogen verwelkomen”, aldus Walstra.

Inschrijven
Deelnemers kunnen zich vanaf dinsdag 5 juli 2016 inschrijven voor de G-Run via de website.

© 0522.NL – .FM – .TV – .NU (2015)