DOS’46 B1 pakt Nederlandse titel

Deel dit artikel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Voor het eerst in twintig jaar heeft DOS’46 weer een B-team dat kampioen van Nederland is. De ploeg van de trainers Jelmer Jonker en Jurgen Lucas leverde zaterdag op het NK Veldkorfbal in Bennekom een fantastische prestatie.

Een zeer gedegen voorbereiding leidde tot een wedstrijd waarin vrijwel alles klopte bij de Nijeveense jeugd. Het gaatje was bij rust geslagen (10-13) en werd in de tweede helft al vrij snel uitgebreid. De B1 speelde de wedstrijd uiteindelijk op zeer professionele wijze uit. Het laatste fluitsignaal klonk bij 17-24, waarna het Nijeveense feestje losbarstte.

DOS’46 B1 en DeetosSnel B1 waren in het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. Bij 8-8 sloeg uitblinker van deze middag Kaj Raterman (tien treffers!) met twee doelpunten een gaatje in Nijeveens voordeel: 8-10. Na 10-12 zorgde Evy Wonink met een belangrijk doelpunt voor een ruststand van 10-13.

Na rust deed DeetosSnel nog even iets terug, maar de vroege tussensprint van DOS’46 in de tweede helft bleek achteraf de beslissende fase. Achtereenvolgens Kaj Raterman, Danni Dingste en Silke Wolters zorgden voor een stand van 11-16. Hierna werd het gat tussen beide ploegen nimmer kleiner dan drie doelpunten. Geen moment gaf DOS’46 de tegenstander nog het gevoel dat er iets te halen viel in deze finale. Via 13-18 en 16-21 werd de einduitslag bepaald op 17-24.

Foto door Henk Slagter.

Foto door Henk Slagter.

Tagged under:

© 0522.NL – .FM – .TV – .NU (2015)